Η διαχείριση των ρυθμίσεων συνομιλίας στο Faebook

Οι πρώτες και κύριες ρυθμίσεις στις συνομιλίες είναι σχετικά απλές και συνήθως δεν χρειάζεται να επέμβουμε σε κάποια ενέργεια για την τροποποίησή τους. Ωστόσο, υπάρχουν χρήστες, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν κάνουν την ίδια χρήση με τους νέους διότι οι δεύτεροι δεν είναι το ίδιο ερευνητικοί όσο οι νέοι.

Οι ρυθμίσεις «μία προς μία» είναι οι εξής:

1. Ήχοι συνομιλιών:

Σε αυτήν την κατηγορία επιλέγεις εάν θέλεις να ακούγονται οι ήχοι κάθε φορά που λαμβάνεις ένα νέο μήνυμα. Πέρα από τις κεντρικές ρυθμίσεις, υπάρχει το σήμα ενός εργαλείου δίπλα από τον αριθμό των online ατόμων κάτω στην μπάρα του chat στο οποίο μπορείς να απενεργοποιήσεις μόνο τους ήχους της συνομιλίας αφαιρώντας απλά το εικονίδιο «√» δίπλα από το Chat sounds.

2. Ρυθμίσεις αποκλεισμού:

Σε αυτήν την επιλογή θα μεταβείτε στην σελίδα Manage Blocking στο οποίο μπορείτε να διαχειριστείτε κάθε είδους αποκλεισμούς. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι οι εξής: Restricted list, Block users, όπου μπορείτε να αποκλείσετε ή να άρετε τους αποκλεισμούς στα προφίλ, Block App Invites, για τον αποκλεισμό των αιτημάτων εφαρμογών, Block event Invites, για τον αποκλεισμό αιτημάτων γεγονότων ή συμβάντων και εκδηλώσεων, Block App, όπου μπορείτε να αποκλείσετε κάποιες εφαρμογές τις οποίες δεν επιθυμείτε, Block Pages, για τον αποκλεισμό σελίδων και το κυριότερο Block messenges όπου μπορείτε να αποκλείσετε χρήστες-φίλους σας προκειμένου να απαλλαχτείτε απ’ αυτούς ακόμα και αν τους έχετε στην λίστα των φίλων σας! Σε αυτή την ρύθμιση, όπως και στις προηγούμενες, μπορείτε να αποκλείσετε ή να άρετε έναν αποκλεισμό οποτεδήποτε επιθυμείτε.

3. Σύνθετες ρυθμίσεις: 

Στις προχωρημένες ρυθμίσεις δίνονται τρεις επιλογές ορατότητας online στους φίλους σας. Αυτές είναι:

  • Turn off chat for only some friends…: Και ακολουθεί κενό πεδίο ώστε να ορίσετε ποιοι φίλοι ή ομάδα φίλων μέσα από τις λίστες σας δεν θέλετε να σας βλέπουν online.
  • Turn off chat for all friends except…: Και ακολουθεί κενό πεδίο ώστε να ορίστετε ποιοι φίλοι ή ομάδα φίλων μέσα από τις λίστες σας θέλετε αποκλειστικά αυτοί να σας βλέπουν ως online.
  • Turn off for all friends…: Εδώ απενεργοποιείτε την συνομιλία σας προς όλους τους φίλους σας.

4. Close all chat tabs

Αυτή η λειτουργία κλείνει όλα τα παράθυρα συνομιλιών τα οποία είναι ανοιχτά.

5. Hide slidebar

Σ’ αυτή τη λειτουργία όλη μπάρα της συνομιλίας φεύγει από τα δεξιά μπαίνοντας σε λειτουργία μικρογραφίας δεξιά κάτω στην γωνία.

6. Hide groups

Εάν είστε μέλη σε πολλές ομάδες συνομιλιών είναι πιθανό να σας ενοχλεί η ύπαρξή τους μέσα στην μπάρα της συνομιλίας, έτσι, μ’ αυτή τη λειτουργία μπορείτε να αποκρύψετε τις ομάδες συνομιλιών από την μπάρα της συνομιλίες χωρίς βέβαια να διαγραφούν αυτές. Θα μπορείτε να τις βρείτε από τα μηνύματα.

7. Turn off video/voice calls

Και αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι που ήθελα να αναφερθώ. Είναι μια ρύθμιση η οποία προσπερνάται από τους περισσότερους. Σε αυτήν την επιλογή απενεργοποιείτε τις φωνητικές κλήσεις αλλά και τις βίντεο-κλήσεις ταυτοχρόνως κι έτσι δεν θα λαμβάνετε, πλέον, ειδοποιήσεις από τους χρήστες οι οποίοι προσπαθούν να σας κάνουν κλήση και τα εικονίδια των κλήσεων θα είναι απενεργοποιημένα για όλους τους χρήστες. Δεν δίνεται η επιλογή μεμονωμένων ατόμων.

Κάνοντας «κλικ» στην επιλογή turn off video/voice calls θα εμφανιστούν τρεις επιλογές, οι εξής:

  1. For 1 hour: Με την επιλογή αυτήν,  θα απενεργοποιήσετε τις κλήσεις μόνο για μία ώρα της ημέρας.
  2. Until 8 A.M.: Με την επιλογή αυτήν, θα απενεργοποιήσετε τις κλήσεις μέχρι τις 8 μετά μεσημβρίας.
  3. Until I turn it back on: Με την επιλογή αυτήν απενεργοποιείτε τις κλήσεις για όσο χρονικό διάστημα ορίσετε εσείς έως και ποτέ.

Σχολιάστε (επιτρέπονται ανώνυμοι σχολιασμοί)